zaterdag 5 februari 2011

Braziliaans gerecht ... heerlijk!

Kokosrijst met vlees en cashewnoten

Ingrediënten:
- 4 kopjes rijst
- 400 ml kokosmelk
- 2 uien
- 1 el lente-uitjes
- 300 gr. ontpitte druiven, in 2'en gesneden
- 100 gr. ontvette ham, in kleine stukjes
- 250 gr. mager varkensvlees, in reepjes
- 250 gr. mager rundsvlees, in reepjes
- 200 gr. ongezouten cashewnoten
- 4 teentjes look, geperst
- 1 kopje tomatensap
- 1 el peterselie, kleingesneden
- 1 blik erwten
- boter

Fruit de look, uien, lente-uitjes en peterselie in boter en doe er daarna het vlees en het tomatensap bij. Kruid met peper en zout. Laat 20 min. op een zacht vuur sudderen. Roer af en toe om. Daarna voeg je de ham, cashewnoten, druiven en erwten bij.

Kook de rijst tot het water zo goed als opgelost is en voeg daarna de kokosmelk bij en laat het nog verder koken tot het 1 massa is.
Extra: Parmezaanse kaas raspen en over het eten strooien.

Tip van ons: serveren in 2 potten. Niet mengen.
Deze hoeveelheid is voor 12 personen maar wij denken dat ze zich vergist hebben. Eerder 6 personen of zo ...

2 opmerkingen:

  1. Klinkt heerlijk! Misschien dat ik het binnenkort wel eens uitprobeer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super. Laat weten hoe jij het vond hé!

    BeantwoordenVerwijderen