zaterdag 19 mei 2012

Hip is het nieuwe snob

Misschien een beetje een radicale titel maar ik denk dat velen er zo over denken, niet? Toen ik in het secundair zat waren er veel snobs. Merken waren van belang.
De laatste jaren is hip "in" i.p.v. snob. Alhoewel ik snobs nooit als "in zijn" heb beschouwd. Maar hip zijn, daar "moet" je ook de juiste merken voor dragen. Velen beschouwen dat net als hip, het "juiste" dragen. Maar wie bepaalt dat "juiste"? De boekskes? Volgens hen wel.
In mijn ogen is hip een eigen stijl hebben die een beetje afwijkt van het gangbare. Of was dat vroeger hip? Laat maar horen, die meningen! Ik ben benieuwd.

7 opmerkingen:

 1. Hip?? Ik denk dat je hip bent als je er lekker vlot uit ziet. Dat kan in dure kleding of in zelfgemaakte kleding, of in 2ehands kleding. Je uiterlijk en je gedrag zullen daar zeker ook een rol in mee spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hip is meer je eigen ding doen, eigen identiteit. Snop is meer de rest volgen met vooral alle merkkledij dragen die op dat moment volgens de boekjes in zijn. Snobs zijn niet echt bepaald origineel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tegenwoordig is het mode om zich te kleden naar de nerds van de jaren '90. Ik noem dat niet hip, ik noem dat een modetrend. Je kan nergens meer kijken of je ziet jonge grietjes in foute kleuren en te grote brillen op hun neus. Over de venten zwijg ik, want die lopen er nog grappiger bij tegenwoordig. Ik heb nl constant de neiging om 'trekt a broek op' of 'zet die klak tegoei op uwe kop' te roepen.
  Misschien word ik gewoon oud :-).
  Ze noemen de trend 'hipsters' maar ik vind het verre van hip. De stijl werd gemaakt door de nerds van vroeger. Die mensen waren toen 'hip' want ze waren anders de de snobs van toen. De hipsters zijn de snobs van nu.
  Zij die zich daar niets van aantrekken, dat zijn de echte hippe mensen !

  Denk ik, maar wie ben ik om hierover een mening te hebben. Ik ben nooit een snob geweest, zal nooit een hipster zijn, maar ben ook geen grijze muis !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Snobs, daar heb ik zo'n hekel aan!! Mensen die zich beter voelen dan al de rest, en zich daar ook naar gedragen! Enkel wat zij aantrekken, doen of zeggen is juist!
  Ik draag gewoon waar ik mij goed in voel, voilà.

  BeantwoordenVerwijderen