dinsdag 15 mei 2012

Waarom?

Mijn eerste blog was In balans. Dat had ik van 2005 tot 2009. Daarna kwam Een plekje in de zon wat ik ongeveer een jaar had. In 2010 heb ik niet geblogd. Om in 2011 terug te beginnen met Valiesetje. Om een paar maanden geleden weer van naam te veranderen.
Maar elke keer van blog veranderen, daar verlies je lezers mee. In eerste instantie deed ik het om privacy redenen. Maar eigenlijk is dat een drogreden want op internet bestaat privacy niet. Dus waarom? Ik weet het niet. De illusie van privacy?
Feit is dat ik nu bijna geen lezers meer heb. En bijna geen reacties. Hoe komt dat?
Ik heb dus weeral een blog dipje ... waarom blog ik eigenlijk nog?

14 opmerkingen:

 1. Bloggen moet je in de eerste plaats voor jezelf doen. Maar eerlijk is eerlijk, moest ik geen reacties krijgen ik zou er snel de brui aan geven! Weet je wat het geheim is van reacties krijgen? (nu komt 't) Reacties geven! Als je op mensen hun blog regelmatig reageert, dan komen zij ook bij jou lezen/reageren. Zo werkt 't :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. je hebt volledig gelijk, denk ik. zo was ik ook al aan het denken. thanks voor tip!

   Verwijderen
 2. Ik lees hier zo wat alles,maar reageer niet op alles... Misschien ook dat je vroeger over meer dingen schreef en nu meer over je verbouwing

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, zo herkenbaar! Ik blog op zich wel graag, en maak niet zoveel uit veel of weinig reacties (je blogt in de eerste plaats voor jezelf, toch?) maar ik heb zo weinig tijd om veel te schrijven.
  Ik zou ook niet meer van blog veranderen, maar misschien posten die ietwat gevoeliger/privéachtiger (is dat een woord zijn?) beveiligen met een paswoord. Of kan je dat niet doen met blogger?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. goeie tips, merci. spijtig genoeg vind ik op blogger niet hoe je posts beveiligd plaatst.

   Verwijderen
  2. Dat kan je idd niet met Blogger. Wel met Wordpress. Vind ik wel handig, kan je wat meer in 't oog houden wie wat leest. Je kan ook postjes privé posten, dwz dat niemand ze kan lezen of zien, behalve jijzelf.

   Verwijderen
  3. Dat kan je idd niet met Blogger. Wel met Wordpress. Vind ik wel handig, kan je wat meer in 't oog houden wie wat leest. Je kan ook postjes privé posten, dwz dat niemand ze kan lezen of zien, behalve jijzelf.

   Verwijderen
 4. Ik snap niet goed waarom van blog veranderen je privacy zou verhogen? Welke redenering zit er achter?

  En ik denk dat de meeste lezers gewoon lui zijn. Het duurt een tijdje voor ze door hebben dat je een nieuwe blog hebt. Ik had het dus ook voor met de link naar je oude blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb sinds ik "op internet" zit verschillende nick names en blogs gehad (zoals je kon lezen). Zodat ze niet alles aan 1 nick of 1 blog konden linken. Da's alles.
   Sinds gisteren heb ik terug meer lezers, vreemd genoeg. Omdat ik elders meer reageer waarschijnlijk. Zo'n beetje geven en nemen.

   Verwijderen
 5. Mij heb je er alvast als lezer bij. Ik vind het net tof om de berichten over jullie verbouwingen te lezen, misschien omdat we zelf net gekocht hebben en plannen hebben. Ik heb zelf 2 blogs; die van Josie Something waarop ik mijn persoonlijke interesses plaats en een andere waarop ik dan eigenlijk alles over het leventje met de wederhelft zet en ook de dingen over ons huis. Misschien kan je dat eens overwegen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks voor het complimentje! als ik 2 blogs maak, denk ik dat ik totaal geen lezers meer heb voor dat verbouwblogje en het is in huis nu toch bijna allemaal klaar. maar ik zal en nog eens over nadenken.

   Verwijderen
 6. Ik ben een nieuwe lezer ! Dankzij Twitter !

  BeantwoordenVerwijderen