zaterdag 2 maart 2013

Sigur Rós

Vorige dinsdag ging ik samen met vriendin V en lief naar Vorst Nationaal voor Sigur Rós. Wat een magistraal concert bleek te worden. Nu is zo'n Sigur Rós optreden altijd een vrij individuele beleving dus ik begrijp dat sommigen (hé N ;) het niet zo geweldig vinden. Maar ik zag hen voor de 4e keer en elke keer opnieuw is het anders en haal ik er andere dingen uit. Soms pure geluksmomentjes. Soms kippenvel. Herinneringen ook. Ooit deelde ik mijn sr passie met andere mensen. Maar ik was blij dat D en V nu bij me waren. En content dat lief (geen sr fan) mee was gekomen en het dan ook nog echt goed vond. Sr is heel anders live dan op cd. Een pak intenser. En luider. Met momenten.
Ik ben fan sinds 2003 (ongeveer sinds de cd Untitled) maar ben later alle voorgaande cd's (2) ook gaan kopen. Alles heb ik (ook de boeken bij de cd's). Enkel de singles niet. Dat zijn 8 cd's, 2 boeken en 2 dvd's (Heima en Inni). Ook 3 cd's van Jónsi zijn zijprojecten heb ik: film soundtrack van We bought a zoo, Riceboy sleeps (Jónsi & Alex) en Jónsi Go live (met dvd). 1 cd is niet in België te krijgen (hun 2e: Von brigoi). Binnenkort ga ik de dvd met de filmexperimenten rond Valtari (laatste cd) kopen. Als je nog nieuwsgierig bent naar welke concerten ik zag? Werchter (2008), Pukkelpop (2008), Rivierenhof (2012). Ooit zag ik Jónsi (zanger sr) nog solo op Pukkelpop 2010.

Mijn favoriete cd? Zeker en vast Untitled!

Dat was een hele litanie over mijn voorliefde voor Sigur Rós. En chapeau als je dit stuk tot de laatste woorden hebt gelezen!

Hun nieuwe cd komt dit jaar uit! Yesss!

5 opmerkingen:

 1. Ik kan de CD's ook heel luid zetten hoor! Ik hoef er alleen het gejoel niet bij, dat was er mij teveel aan ;)

  Ben blij dat jij zo genoten hebt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bedoelde het ook niet slecht Nadia. Ben blij dat jij zo van hun cd's kan genieten.

   Verwijderen
 2. Ik heb er alvast enorm van genoten, de haren op mijn vel die gingen recht staan van die loeiharde basgeluiden. Dat krijg je enkel op een live optreden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankzij jou naar SR beginnen te luisteren enkele jaren geleden. Gemist op Pukkelpop, gezien in Rivierenhof en heb er nog steeds geen spijt van dat je me ooit deze band hebt aangeraden. Live vind ik ze echt veel beter klinken dan op cd , wat ook geldt voor Jonsi. Live is het veel intenser. Nog maar 2 maal gezien intussen, maar beide concerten behoren wel tot het betere wat ik ooit zag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel ik ken eigenlijk niks van hen. *shame* Ik heb het zo druk met allerlei andere dingen dat muziek luisteren en ontdekken er niet meer van komt en ja ik vind dat jammer :( want sr klinkt nog wel als iets waar ik ook fan zou kunnen worden.

  BeantwoordenVerwijderen