zondag 22 maart 2015

Jeugdboekenweek

Jeugdboekenweek, daar kon toch geen blogje over ontbreken hé.

Met als thema humor en het filmpje van Maaike Cafmeyer gingen we aan de slag. Ik was al naar de studievoormiddag geweest in de bib van Mechelen in november. Vervolgens gingen er een aantal brainstormvergaderingen door met ons jeugdteam (8 mensen). En uiteindelijk werkte ik de opdrachten voor de kinderen van het vijfde leerjaar verder uit.

Kobe, de lachmicrobe is neergestreken in de bibliotheken. De kinderen worden besmet met Kobetjes en dus met het lachvirus (thema is humor).

Deze week maandag was het zover. 40 klassen gingen op bezoek komen in onze niet-meer-zo-nieuwe bib. Verspreid over 2 weken. Vijfde leerjaren voor collega's C, K en ik. Tweede leerjaren voor collega's A, I en D.

En het werd dikke fun! De vijfde leerjaren mochten, verdeeld in groepjes, opdrachten doen op de 4 'nivo's' van onze bib. Elke keer dat ze de 'dingdong' hoorden wisselden ze van nivo en deden ze weer nieuwe opdrachten. Als ze de opdrachten goed uitvoerden, kregen ze een sticker met een afbeelding van Kobe (lachmicrobe). Zo geraakten ze stilletjes aan besmet met het lachvirus.
Later trokken we een grappige klasfoto (met hun keuze van het grappigste boek) zodat ook zij konden meedoen aan de wedstrijd met Maaike.
Daarna koos elk kind nog een boek voor de leesopdracht 'Het mooiste boek van de klas'. Hiervoor lezen de kinderen zoveel mogelijk boeken van de bib. Ze kiezen hieruit het mooiste boek. Daarover knutselen ze op een oude dvd-doos. Zo verzamelen we van alle klassen in juni versierde dvd-dozen om in een boekenkast te zetten in onze bib.

Aan het tweede leerjaar wordt een verhaal voorgelezen en zij knutselen daarna. Ook mogen zij een paar opdrachten uitvoeren.

Kobe, de lachmicrobe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten