zondag 20 oktober 2013

Van werkmannengezang tot poppenkastvoorstellingen

Om maar met de deur in huis te vallen, misschien is het eens tijd voor een iets langer stukje? Ik denk niet dat ik nog veel lezers heb overgehouden door al die korte CYB'tjes. Al zijn de "Count Your Blessings" wel makkelijk voor mij om te schrijven én om een overzichtje te blijven houden van de verschillende weken hier ten huize van P17. P17, zo noem ik al jaren mijn nieuwe woonst.

Ok, een langer stukje dus?
Ok, een langer stukje zal het worden!

Over wat ik wil schrijven? Over alles. Maar dat gaat niet. Misschien zal ik het gewoon eens over mijn werk hebben, waar het momenteel razend druk is.
Vorig jaar zijn de werken aan de uitbreiding van onze bib gestart. Oktober 2014 zou alles af moeten zijn. Dat is dus élke dag kloppen en boren. En veel werfmuziek en "werkmannengezang" hahaha. Gelukkig hebben die mannen een goeie muzieksmaak want het kon veel erger.
Ook is de omvorming van de informatieve boeken voor volwassenen gestart in juni. Maanden aan een stuk veranderen we elk non-fictie boek van siso naar zizo. Nogal inside talk maar het is kort gezegd een gigantisch werk: 30 000 boeken aanpassen in de catalogus en opnieuw labelen.
En de scholenwerking gaat ondertussen gewoon verder. In het najaar lopen drie projecten waar ik aan meewerk. En de woensdagnamiddagactiviteiten zijn er ook nog. Elke woensdag wordt er voorgelezen en geknutseld. Ofwel is er een poppenkastvoorstelling. Soms wordt er een kinderfilm getoond. En dat dus elke woensdag. De bib blijft open van 10 tot 12 uur en van 14 tot 19 uur. En ook op zaterdag.
Ook de aankoop en verwerking van nieuwe boeken blijft verder lopen.
Denk er nog eens bij dat we met twee langdurig zieken zitten. Eentje wordt gelukkig binnenkort vervangen. Het is dus DRUK!
Ik hoop dat je een beter beeld van mijn job hebt gekregen ...

2 opmerkingen:

 1. Het lijkt mij nog steeds een heerlijke job: zoveel afwisseling en zoveel tijd tussen boeken mogen doorbrengen!
  Leuk dat je eens een langer postje typt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik houd nog altijd heel fel van mijn job, hoor. Thanks voor je comment!

   Verwijderen