zaterdag 25 januari 2014

UPDATE. Happy Challenge week 2: wat is jouw droom?

De Happy challenge vond ik bij aMuse Rouge

De Happy Challenge is een initiatief van medeblogsters Kelly, Marieke en Lisanne. Gedurende 10 weken geven zij elke week een opdracht of stellen zij een vraag die je op jouw eigen manier mag invullen of beantwoorden. Het kan heel waardevol en leuk zijn om na te denken over dingen waar je anders niet bij zou stilstaan, om te "moeten" schrijven over een bepaald onderwerp en te kijken wat er uit je vingers stroomt, welke woorden je computerscherm vullen.


Jaren droomde ik van een diploma. Een hoger diploma. Vorig jaar in juni studeerde ik af. Vijf jaren was ik er in avondonderwijs mee bezig. Eén thesisjaar erbij gerekend. Omdat het niet anders ging op mijn school. Sinds juni ben ik gegradueerde Bibliotheekwezen en Documentaire Informatiekunde.

Ik heb altijd al doodgraag gelezen. En daarvóór werd ik door de papa voorgelezen. Ik ben altijd naar bibliotheken geweest. Ooit had ik vijf lidkaarten van vijf verschillende bibs. Nu nog drie. Ik droomde ook van een job in de bib. Na de basiscursus van een jaar (initiatie) vond ik bijna zes jaar geleden de job van mijn leven. Mijn droom is door te groeien in de bibliotheekwereld.
Maar het werk wat ik nu mag doen vind ik ook heel erg fijn. Ik zit in de scholenwerking wat wil zeggen dat ik meewerk aan zes projecten. Voor de leeftijden: 3, 4 en 5 jaar en het 1e, 3e, 4e en 5e leerjaar. Voor de andere leerjaren zijn er projecten die door mijn collega's worden georganiseerd. Onze bib heeft dus activiteiten voor 3 tot 14-jarigen. Ook elke woensdagnamiddag is er een activiteit voor 5 en 6-jarigen waar ik af en toe aan meewerk. Maar m.a.w. ik houd van mijn werk want ik kan er dus niet over zwijgen ...

Ook droomde ik van een eigen plek die ik naar mijn eigen smaak en goesting kon inrichten. Sinds mei 2010 heb ik een eigen huisje waar ik sinds augustus 2012 woon. Vaak is lief bij mij. Maar hij woont eigenlijk elders. Ooit verandert dat nog wel.

Andere dromen? Een reis naar Peru, Ierland, Denemarken, Australië, ... In Dublin en Denemarken was ik al verschillende keren. Peru en Australië zijn nog dromen.

Verder wil ik blijven zingen en zangles volgen, Spaans beter leren spreken, Salsa beter leren dansen.

And last but not least: vermageren! Volgende maand begin ik aan Fitclass. Ik wandel sinds september elke dinsdagvoormiddag vijf km met de mama. Dat helpt al een beetje. Voorlopig ben ik 2,5 kg kwijt. Ik hoop door te Fitclassen méér te kunnen vermageren en mij beter te voelen. Want nu heb ik vaak pijn aan mijn enkel en knie door overgewicht.

Update. Ik vergeet nog een paar hele belangrijke dromen van mij omdat ik ze een beetje weg steek in een donker hoekje. Ik zou graag ooit een prentenboek illustreren en schrijven. Ook al is het in eigen beheer. Ik heb ooit 2 jaar KSO (Kunst Secundair Onderwijs) gedaan. En nog een weggestoken droom die vriendin A vorige week oprakelde ... mijn eigen kleren maken én ontwerpen. Ik weet dat ik het kan maar ik doe het niet. Ok, veel heb ik met de jaren verleerd. Ik volgde jarenlang in dag- (2 jaar) en avondonderwijs (5 jaar) patronen maken, stiktechnieken en mode ontwerpen. Maar ik probeer het niet. En eigenlijk zou ik graag dingen maken én verkopen. Maar dan niet op bestelling werken. Gewoon kleding voor vrouwen maken en verkopen. Unieke stuks. Op Etsy of zo ... Waarom doe ik dat niet gewoon?!

10 opmerkingen:

 1. Mooi, dat je je dromen zo veel mogelijk verwezenlijkt.

  Één droom van mij kwam al uit in 2004: http://chriskrastdoorblogland.blogspot.nl/2014/01/wat-is-je-droom-ga-hem-waarmaken.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!

   Ik ben gaan lezen bij jou en heb een reactie gepost ;). Onder je 1e post van de Happy Challenge.

   Verwijderen
 2. Een mens heeft echt niet genoeg tijd he om alles te doen wat-ie wil doen :-) Maar je hebt nog heel mooie dromen, en al een paar mooie waargemaakt ook. Goed bezig...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Gelukkig blijft een mens dromen hebben hé, en doelen!

   Verwijderen
 3. Gewoon dingen maken en verkopen. Inderdaad, waarom doen we dat toch niet gewoon? ... :-) Om ter eerst zou ik zeggen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Els, mag ik vragen wat je eigenlijk bedoelt met je reactie?

   Verwijderen
  2. Ah. Ja. :-) Misschien iets te snel gereageerd met iets te weinig uitleg: Je schrijft onderaan dat je graag kleding zou maken en verkopen en je vraagt je af waarom je dat niet gewoon doet... Ik zit hier met net hetzelfde maar dan eerder interieuritems. Dus vandaar de opmerking: Waarom doen we dat niet gewoon??? Bij wijze van motivatie: Om ter eerst... (Wat ik natuurlijk niet letterlijk meen, maar eerder in de zin van: hup hup, er is niets dat ons tegenhoudt). Ieder zijn eigen ding natuurlijk. Het is niet dat ik bedoelde dat we dat samen moeten doen. :-)

   Verwijderen
  3. Ja idd! Door wat laten we ons eigenlijk tegenhouden. Ik zou graag een zelfstandig bijberoep hebben maar het is zo'n grote stap. Een boekhouder, administratie terwijl ik beter gewoon eerst eens wat dingen maak na 8 jaar het niet gedaan te hebben!! In die 8 jaar deed ik hele andere dingen (waaronder 2 studies v in totaal 6 jaar). Maar ooit maakte ik veel dingen. Jaaaren aan een stuk. Ook veel opleidingen ervoor gevolgd. Van 2000 tem 2005 in avondschool. Mode ontwerpen, naaister en dameskleermaker. Maar ik zit weer te ratelen. Ik ga nog eens op jouw blog lezen. Voor jou veel succes!!

   Verwijderen