zondag 19 januari 2014

Happy Challenge week 1: mijn drie belangrijkste waarden

De Happy Challenge vond ik bij aMuse Rouge

De Happy Challenge is een initiatief van medeblogsters Kelly, Marieke en Lisanne. Gedurende 10 weken geven zij elke week een opdracht of stellen zij een vraag die je op jouw eigen manier mag invullen of beantwoorden. Het kan heel waardevol en leuk zijn om na te denken over dingen waar je anders niet bij zou stilstaan, om te "moeten" schrijven over een bepaald onderwerp en te kijken wat er uit je vingers stroomt, welke woorden je computerscherm vullen.


Echtheid

Ik ben wie ik ben en probeer anderen dus ook zichzelf te laten zijn. Ik wil niet dat ze het gevoel krijgen dat ze zouden moeten veranderen. Doordat ik zo fel mezelf ben, word ik weleens raar bekeken. Ik zeg weleens iets te direct of op een rare wijze. Mijn non-verbale ik zegt ook veel over wat ik op dat moment denk. Je ziet bij mij ook direct aan mijn gezicht wat ik voel. Maar ik wil het niet anders. Ik wil niet toneelspelen. Ik wil mezelf zijn en blijven. Echt zijn. Dus ik laat anderen ook in hun waarde. Hun echte ik-waarde. Zo ook in mijn relatie. Lief en ik zijn twee individuen die totaal zichzelf zijn en toch bij elkaar passen. Omdat we elkaar in onze echte ik-waarde laten. We botsen echt wel af en toe. Maar dat mag. En dat laten we toe.

Gevoeligheid

Deze waarde hangt een beetje samen met de vorige. Doordat ik zo fel mezelf ben en zo gevoelig ben (hoog sensitief), zien anderen vaak direct aan mij hoe ik mij voel. Dat kan lastig zijn maar is zo dikwijls veel méér en mooier. Ik voel alles heel intens. Ik voel ook dingen vlug aan bij mensen. Dat kan best ambetant zijn. Maar stel bijv. een complimentje ... dat komt daardoor ook écht dubbel zo fel aan. Zo kan ik echt tranen in mijn ogen krijgen als er mooie dingen gebeuren of gezegd worden.

Persoonlijke groei

Als ik mezelf vergelijk met tien jaren geleden of met mijn middelbare schooltijd, sta ik nu zoveel verder. Ten eerste heb ik nu wel een hoger diploma, waarvoor ik vijf jaar gestudeerd heb. Maar ik kan echt zeggen dat mijn vriendinnen mijn groei meemaakten en dit ook beamen. Sommigen ken ik al twintig jaar, sommigen tien. En eentje zelfs dertig jaar! Ik heb ook echt wel periodes gehad dat ik mij niet zo goed voelde. Maar ik geraakte uit die dalen. Ik leerde loslaten, neen zeggen, voor mezelf opkomen. Waardoor ik nu minder onzeker ben. Ik leerde kiezen voor wat ik wil. Dat kan gaan van hobby's tot werk, tot ... Ook mijn lief die ik sinds augustus 2009 ken, zag mij enorm groeien. Zo vaak voerde ik hierover gesprekken met hem. Thanks D ...

4 opmerkingen:

 1. Superleuk om te lezen dat je 'dankzij mij' meedoet. :-) Hoewel ik drie andere waarden heb gekozen, kan ik mij ook in elk van die van jou vinden. Vooral over persoonlijke groei heb ik zelf nog getwijfeld!

  PS: Ken je ook de Facebookgroep al? https://www.facebook.com/groups/dehappychallenge/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In twee van jouw waarden kan ik mij ook vinden: passie/enthousiasme en kennis. Maar spijtig genoeg ben ik niet zo positief ingesteld maar daar blijf ik aan werken ...

   Neen, de fb-groep ken ik nog niet. Maar daar (op fb) ben ik niet zo anoniem ;). Mijn blog en mijn fb houd ik gescheiden.

   Verwijderen
 2. Hoe leuk om dit te lezen. Het geeft mij echter een inzicht dat ik niet verwachtte. Niet dat ik denk dat je niet 'echt' bent, verre van, maar ik vond je eerder introvert, waardoor ik dacht dat je gevoelens niet zo duidelijk leesbaar waren op je gezicht. Maar misschien moeten we elkaar daarvoor nog een keertje zien. Oh juist, dat komt dichterbij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En daar kijk ik echt naar uit! Jullie terugzien. Vreemd, ik krijg langs alle kanten te horen dat ze echt alles aflezen op mijn gezicht. Heb ik dan soms toch een klein beetje een masker op?

   Verwijderen