zondag 9 februari 2014

Happy Challenge week 4: wat wil je veranderen?

De Happy Challenge vond ik bij aMuse Rouge

De Happy Challenge is een initiatief van medeblogsters Kelly, Marieke en Lisanne. Gedurende 10 weken geven zij elke week een opdracht of stellen zij een vraag die je op jouw eigen manier mag invullen of beantwoorden. Het kan heel waardevol en leuk zijn om na te denken over dingen waar je anders niet bij zou stilstaan, om te "moeten" schrijven over een bepaald onderwerp en te kijken wat er uit je vingers stroomt, welke woorden je computerscherm vullen.


Waar ik ruimte voor wil maken:

Graag zou ik wat positiever ingesteld geraken. Dus wat minder klagen en de mooie dingen wat vaker hardop zeggen i.p.v. de negatieve dingen. De lezers die mij in real life kennen mogen mij aan mijn oren trekken als ze er mij weer eens op betrappen. Want, erg genoeg, ... soms heb ik het niet eens door!

Ook zou ik terug kleding willen gaan ontwerpen en maken. Eerst voor mezelf en later, veel later, voor anderen. Ooit heb ik dat gedaan voor familie. Maar o.w.v. een nieuwe job en iets later studies van zes jaar heb ik er geen tijd meer voor gehad gemaakt. Vriendin A schudde mij laatst wakker.

Ik zou graag meer naar optredens gaan. Maar hiermee ben ik in januari al begonnen. Wat vaker weg gaan in het weekend dus. Het is misschien maar iets kleins. Maar als je het in een groter geheel bekijkt, wil ik zeggen dat ik meer dingen wil doen. Ik zat zo vaak thuis omdat ik gewoon de energie niet had. Maar ik merk de laatste weken dat ik net energie krijg van dingen te ondernemen. Dat ik daar vier maanden geleden niet opgekomen ben!

Het mogen maar drie zaken zijn maar nog één ding: méér lezen!

Wat ik hiervoor wil opgeven:

De tijd die ik wil steken in kleding maken, meer lezen en naar optredens gaan, steek ik nu nog in sociale media. Ja, ik pleit schuldig, ik kijk VEEL te vaak op mijn phone. Hele avonden soms. Stom!! Terwijl je daar ook niet altijd gelukkig van wordt ...

Misschien is iets minder opruimen ook een optie. Want daar kan ik ook fel in zijn. En dat zorgt voor meer tijd. En lief gaat blij zijn ... Ik weet dat je dit leest dus, C'je, is het niet waar?

Minder piekeren! Waardoor ik beter slaap en dus meer energie heb om de dingen te doen die ik wil.

Zo dat is een hele boterham. En ik moest er toch een dag of twee over nadenken want normaal gezien ben ik veel sneller met de Challenge.

4 opmerkingen:

 1. Ik vind dit zo'n moeilijke opdracht, maar door dit te lezen besef ik ook dat ik bepaalde dingen doe die jij ook doet. Je geeft me inspiratie :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé super dat ik jou inspiratie geef! Ik ga meteen lezen bij jou seffens!

   Verwijderen
 2. Ik vond dit stiekem ook de lastigste opdracht tot nu toe, heb mijn invulling net online gezet. Maar je hebt er een mooi stukje van gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen