zaterdag 22 februari 2014

Happy Challenge week 6: positieve gewoonten

De Happy Challenge vond ik bij aMuse Rouge

De Happy Challenge is een initiatief van medeblogsters Kelly, Marieke en Lisanne. Gedurende 10 weken geven zij elke week een opdracht of stellen zij een vraag die je op jouw eigen manier mag invullen of beantwoorden. Het kan heel waardevol en leuk zijn om na te denken over dingen waar je anders niet bij zou stilstaan, om te "moeten" schrijven over een bepaald onderwerp en te kijken wat er uit je vingers stroomt, welke woorden je computerscherm vullen.


Welke positieve gewoonten wil ik nog? Wat zou ik nog graag bereiken? Misschien moet ik eerst eens opsommen waar ik sinds september mee bezig ben. Want ook dit zijn positieve gewoonten aan het worden. 

Diëten en gezond eten
Sinds september heb ik een klik gemaakt. Ik wil gezonder eten omdat ik moet afvallen. Lief help mij hierin heel fel. Hij kookt tijdens de week. Ik kook op zaterdag en zondag. Omdat hij beter kan koken. (Al heb ik al wel wat bijgeleerd) Sinds september ben ik bijna 4 kg kwijt. Dat lijkt niet veel maar voor mij is het goed. Heel goed. Ik ben sinds 2010 aan het proberen om af te vallen maar meer dan een paar kg lukte niet. En elke keer kwam ik dubbel zoveel terug bij. Volhouden dus. Van 2006 tot 2009 had ik trouwens een gezond BMI. Dus ik kan het, als ik het echt wil en volhoud!

Bewegen
Sinds september ga ik elke dinsdag een uur met mijn moeder wandelen. Ik werk die dag altijd van 13 tot 19 u. dus voormiddag van 9.30 tot 11 u. gaan wij wandelen. Halverwege stoppen we even voor een koffietje. Vanaf volgende week ga ik ook fitnessen onder begeleiding van een coach. De fittest heb ik al gedaan en die test was enorm confronterend. En enkel wandelen is niet genoeg. Maandag begin ik eraan, samen met een vriendin!

Dat zijn de gewoonten die ik mij al probeerde aan te leren gedurende het laatste half jaar. 
Natuurlijk kan ik nog wel een aantal positieve gewoonten opsommen die ik ook wel wil hebben.

 • Meer tijd voor creatief bezig zijn
 • Minder tijd besteden aan sociale media
 • Meer boeken lezen
 • Minder piekeren
 • Vroeger gaan slapen
 • Meer ondernemen tijdens de week en het weekend

Dat zijn er al heel wat, vind ik. Al kan ik morgen waarschijnlijk een langere lijst bedenken. Misschien komt er nog wel een update van dit stukje. 

6 opmerkingen:

 1. Jouw meer en minder lijstje komt mij heel bekend voor, ik heb eenzelfde idee. Alleen raak ik er precies niet aan. Ik denk er sterk over om fb en twitter een maand aan de kant te laten liggen. Misschien helpt dat wel.

  En ik zei het al (maar niet hier): geweldig nieuws van het gewicht en het bewegen. Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks!! :) Ik heb die gedachte ook al gehad. Wat betreft twitter en fb.

   Verwijderen
 2. Ik zeg: goe bezig!!!
  Wandelen alleen doet het hem inderdaad niet, toch niet zolang je geen 6km/u stapt. Maar die fitness! Succes nog!

  BeantwoordenVerwijderen