zaterdag 15 maart 2014

Happy Challenge week 9: denk groot

De Happy Challenge vond ik bij aMuse Rouge

De Happy Challenge is een initiatief van medeblogsters Kelly, Marieke en Lisanne. Gedurende 10 weken geven zij elke week een opdracht of stellen zij een vraag die je op jouw eigen manier mag invullen of beantwoorden. Het kan heel waardevol en leuk zijn om na te denken over dingen waar je anders niet bij zou stilstaan, om te "moeten" schrijven over een bepaald onderwerp en te kijken wat er uit je vingers stroomt, welke woorden je computerscherm vullen.Weer een hele moeilijke challenge deze week ...

Ik kan deze challenge in drie delen.

1 Mijn werk
Ik doe dat keigraag want ik maak hele leuke dingen mee omdat ik werk met en voor kinderen. Maar ergens zou ik liever een stapje hoger in functie zitten. Ik heb er ondertussen het diploma voor maar voorlopig kwam er nog maar één sollicitatiekans voorbij ... en die haalde ik niet. Ik deed wel mee aan de examens. Maar was dus niet eerste. M.a.w. er waren verschillende kandidaten en ik slaagde wel voor het schriftelijk maar niet voor het mondelinge examen. Volgende keer beter!

2 Creatief bezig zijn
Als ik hier echt groot en ver in ga, zou ik zeggen dat ik geld wil gaan verdienen met mijn kleding en spulletjes. Feit is ... jaren geleden stopte ik met dingen te maken door studies van puntje één. Die duurden vijf jaar. Ik ben al beginnen haken, nu nog terug patronen maken en dingen in elkaar stikken. Nogmaals ... waarom doe ik dat niet gewoon? Die naaimachine heb ik nog altijd niet gekocht. Ook nog geen stofjes. Wel wat naaigerief. Komaaaaaaaan Lies!!

3 Bewegen, sporten en vermageren
Hiermee ben ik dan weer wel keigoed bezig. Ik ben al drie weken aan het sporten, twee maal per week. Ik fitness dus regelmatig nu. En hierdoor val ik gemakkelijker af. Voorlopig 4,5 kg. Al ben ik al van september bezig. Maar de laatste weken gaat het vlugger en makkelijker. Ook wandel ik zeker één maal per week een uur lang. En vaak twee of zelfs drie keer. Dus hierover mag ik gerust een beetje trots zijn op mezelf. Ik voel mij nu ook veel fitter en slaap vaak beter. En ik doe het zelfs graag!

4 opmerkingen:

 1. Ik ga het nog eens zeggen: keigoed bezig! (Ik zou beter een voorbeeld nemen aan jouw beweging!!) En ook dat ik het een keitof idee vind van zelf spulletjes te gaan maken, daar moet je echt gewoon mee beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat eerste is blijkbaar makkelijker dan het tweede. En ik heb nog wel een hobbyzolder he ... aargh! :))

   Verwijderen
 2. Zorg er wel voor dat puntje twee geen opdracht wordt. Het lijkt een beetje zo als ik het lees. Ik heb een naaimachine en geniet van de tijd die ik er achter door breng. Ik draag die dingen ook echt, ah ja, want anders heeft het geen zin, maar ik probeer het ook als ontspanning te zien. Ik wil me niet schuldig voelen als ik in de winkel toch een rokje zou kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie. Ik zie het niet echt als een opdracht maar misschien wel een beetje, in die zin dat het mij nog altijd niet gelukt is. Inderdaad, als ik meer ervan ga genieten, zou ik het waarschijnlijk meer doen. Thanks voor het inzicht!

   Verwijderen