dinsdag 1 juli 2014

Van stralingspak tot rabarberconfituur in eenzelfde lente

Wat typeerde de lente van dit jaar voor mij? Wat is er gebeurd? Welke uitdagingen ging ik aan? Wat stelde ik (weer) uit?

Een blogje dus over dit voorjaar.

Lief zorgde voor ons tuintje en plantte heel wat nieuwe bloemen. Waar ze zelfs drie straten verder nog vol lof over praten. Ik woon sinds twee jaar namelijk in een zalig fijne wijk. Waar ze met plantjes komen aandraven alsof het niets is. En zelfs met potjes confituur (rabarber en aardbei, ja echt!). Op avonden dat hij de planten water gaf, ging ik vaak naar de fitness. Van een uitdaging gesproken. Ik fitness sinds februari en dat doet mij ontzettend deugd. Al zou ik soms liever op mijn terras blijven zitten. Maar de rust en het relaxed gevoel achteraf zijn mij meer waard. Regendagen bracht mij dan weer net niet tot het maken van kleding. Dat deed de mama voor mij: een kleedje en een rokje. Zij heeft immers een heel goede naaimachine en ik (nog altijd) niet. Haken bleef ik dan weer wel doen. Ook volgde ik dit schooljaar 22 zanglessen en hiermee ga ik volgend schooljaar verder.

Het waren drukke maanden op het werk door een verhuis van alle boeken en alle bureaus naar een tijdelijke bib. Tot we in november in onze verbouwde bibliotheek kunnen trekken. Maar de scholenwerking met alle activiteiten voor alle klasjes vóór de drie weken durende verhuis en erna bleven doorlopen. De ene week liep ik in stralingspak en stofmasker rond voor de jeugdboekenweek (thema: gevaar!). De week erna hielp ik de illustrator, op bezoek in onze bib, met haar lezingen voor verschillende klasjes. Om weken later terug rondleidingen te geven voor andere klasjes. Tussendoor kwamen nog kindjes van 5 en 6 jaar naar workshops elke woensdagnamiddag.

Met andere woorden, het was mij het voorjaar wel.

Over 9 dagen dagen heb ik 11 dagen verlof. En later in augustus nog 3,5 weken zelfs. Fijne vooruitzichten ...  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten